STC Group

STC Group is dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie op vmbo-, mbo-, hbo- en master-niveau. Daarnaast verzorgt STC Group cursussen en trainingen voor professionals. STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor is gevestigd in mainport Rotterdam.

Een leven lang leren

STC Group biedt met het STC vmbo college college het profiel Maritiem en Techniek aan. Vmbo-leerlingen stromen daardoor soepel door naar een mbo-opleiding op het STC mbo college, zoals mbo scheeps- en jachtbouw, binnenvaart of maritiem officier.

Vervolgens is het mogelijk om door te stromen naar het Rotterdam Mainport Institute (bijvoorbeeld naar hbo maritieme techniek of maritiem officier). Ook de masteropleidingen van Netherlands Maritime University en het volwassenenonderwijs van STC B.V. bieden verdere bijscholing aan. Zo maken we een leven lang leren mogelijk.

Beroepscontext

Horen en Zien leidt tot vluchtige kennis. Doen en Beleven is doorslaggevend voor het verwerven van de juiste competenties. Dat is de overtuiging van STC Group. Aansluiting bij het continu ontwikkelende bedrijfsleven en kennis van de beroepspraktijk is daarbij belangrijk.

Niet voor niets investeert STC Group veel in praktisch toepasbare in- en externe kennisontwikkeling. Deze kennis wordt met behulp van onder andere (full mission) simulatoren en practica direct in het onderwijs toegepast. Met behulp van deze faciliteiten wordt de beroepscontext op ultieme wijze nagebootst.

Nieuws

Kom aan boord!


Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform?

Neem contact op:
Audrey Rost – Ernst, STC Group:
A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Marieke van Halm, Da Vinci College:
mvanhalm@davinci.nl