Succesvol netwerkontbijt over Business Modulen

Gepubliceerd op

Op 17 februari jl. vond er een succesvol maritiem netwerkontbijt plaats bij Neptune in Hardinxveld-Giessendam. Tijdens dit ontbijt stond het thema Business Modulen centraal. Dit is een van de vier speerpunten van het Maritiem TechPlatform. Onder de aanwezigen waren de bedrijven AMTC, LeerWerkLoket, Neptune, IHC, Intro Personeelsdiensten en Metalent.

Er werd een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan business modulen bij de ondernemingen. Welk personeel heeft extra scholing nodig? Hoe kan er ingespeeld worden op zij-instromers. Wil men bij scheepswerven met conventionele technieken aan de slag? Hoe gaan we om met de vele internationale arbeidskrachten waar taalproblematiek zorgt voor veiligheidsrisico?

Er zijn verschillende regionale initiatieven, zoals Sterk Techniek Onderwijs, Human Capital Zuid Holland, Regiodeal, die werken aan dezelfde vraagstukken. Dat maakt het complex voor bedrijven. Maritiem TechPlatform wil hierin een rol vervullen en krachten bundelen tussen partijen. Samen met Neptune en IHC zal Maritiem TechPlatform een opzet maken voor het verbinden van deze initiatieven en werken aan een ideale business module.

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl