Succesvolle Summerschool

Gepubliceerd op

Afgelopen zomer waren niet alle scholen dicht. Van 17 juli tot en met 18 augustus hebben ruim zeventig jonge meiden namelijk deelgenomen aan de Summerschool. De Summerschool is een initiatief van het STC vmbo college, omarmt door CIV Maritieme Techniek. Het heeft tot doel meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool op een speelse en prikkelende manier kennis te laten maken met de wereld van havens en maritieme techniek.

Tijdens de Summerschool logeerden de meiden vijf nachten op een van de opleidingsschepen van STC Group en bezochten ze onder ander de Offshore Experience in het Maritiem Museum Rotterdam, scheepswerf Slob in Sliedrecht en de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Ook was er tijd voor watersporten en een rondvaart door de Rotterdamse haven. Op deze manier maakten ze kennis met verschillende soorten werk in de techniek, haven en transportwereld. De meiden en hun ouders waren erg positief over de Summerschool en bleven ook na de zomer in beeld. Zo kwamen ze bijvoorbeeld terug voor de Wereldhavendagen-activiteiten in het Drijvend Paviljoen en was er in oktober een Summerschool-reünie.

Vragen?

Meer weten over Summerschool? Lees hier meer berichten over de Summerschool. Of neem contact op met Leonie van der Kuij, STC Group.

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl