Masterclass windturbine

Gepubliceerd op

In de Duurzaamheidsfabriek Dordrecht vond recent een masterclass Windturbine plaats. Deze onder de vlag van het CIV Maritieme Techniek georganiseerde masterclass is verzorgd door het Da Vinci College en Festo BV. Onder begeleiding van Gonzalo Mora, productspecialist van Festo Canada, maakten docenten en kennis met de innovatieve Nacelle windturbinesimulator, de eerste windturbinesimulator in Nederland.

De Nacelle-simulator is een compleet nagebouwde windmoleninstallatie, inclusief alle meet- en besturingselementen. Een regelbare elektromotor wekt windenergie op. Met deze techniek simuleert de Nacelle verschillende weersomstandigheden. Gonzalo Mora: “De Nacelle is door zijn veelzijdigheid een prachtige simulator. Door de integratie van verschillende technologieën als mechatronica, hydrauliek, elektrotechniek en besturingstechniek is de Nacelle-simulator breder toepasbaar dan alleen in de relatie tot windenergie.”

Jan Lokker, sectordirecteur Techniek en Media bij het Da Vinci College vult aan: “Het Da Vinci College werkt volgens het hybride leerconcept, waarbij het bedrijfsleven zoveel mogelijk betrokken is bij het onderwijs. De samenwerking met Festo BV is een mooi voorbeeld hiervan. Maar niet alleen de kennis van Festo is een verrijking voor ons onderwijs. De komst van de Nacelle-simulator brengt een unieke leeromgeving vol innovatie met zich mee, waardoor onze studenten, maar ook het regionale bedrijfsleven zich toekomstgericht kunnen ontwikkelen.”

Vragen?

Wilt u meer weten over deze masterclass? Neem dan even contact op met Marieke van der Halm, DaVinci College.

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl