Training docenten nieuwe lassimulatoren

Gepubliceerd op

Een kernteam van docenten van het Da Vinci College krijgt een training om nieuwe technieken te leren op de lassimulatoren in de Duurzaamheidsfabriek. Eind vorig jaar is een nieuw ‘plein’ toegevoegd aan de Duurzaamheidsfabriek: ‘simulatie maritieme productieprocessen’, met nieuwe lassimulatoren en een CNCsimulator.

Met dit project van het CIV Maritieme Techniek kan in de Duurzaamheidsfabriek nu een volledig Smart Industry productieproces getest en geoptimaliseerd worden. Voordat je als student kunt testen en optimaliseren moet je eerst de basisvaardigheden booglassen (elektrode-, MIG/MAG- en TIGlassen) onder de knie krijgen. Dat kan nu in een veilige omgeving zonder schadelijke rook en hoge temperaturen en met een reductie van 70% van de faal- en materiaalkosten.

Een kernteam van docenten van het Da Vinci College wordt inmiddels getraind op deze lassimulatoren in nieuwe technieken en aanvullende vaardigheden zodat ze de lesstof kunnen optimaliseren en de studenten beter kunnen begeleiden. Daan Wortel, innovation manager op het Da Vinci College: “Leren lassen is een kwestie van veel oefenen. Deze simulatoren stellen studenten in staat om langdurig te oefenen op een grote variëteit aan lasverbindingen. Op een beeldscherm kan de student het resultaat terugzien met daarbij aangegeven welke instellingen en handelingen juist en onjuist zijn uitgevoerd, waarna hij deze opnieuw kan uitvoeren. Als docenten kunnen wij het hele leerprogramma van de student volgen en waar nodig bijstellen. De lassimulatoren geven ons de mogelijkheid jonge kinderen in contact te brengen met lassen maar ook onze studenten (kosten)efficiënt en met hoge kwaliteit op te leiden in het lassen”.

Contactpersoon: Els Oprel, Projectmanager Da Vinci College eoprel@maritiemtechplatform.nl

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl