Summerschool gestart

Gepubliceerd op

Met het organiseren van de Summerschool willen we meiden van Rotterdam Zuid en Dordrecht van groep 7 en 8 van de basisschool betere kansen bieden. Tijdens de Summerschool maken de meiden kennis met (maritieme) techniek en varen, maar ook met 3D-breien, waterhuishouding in Nederland en watersporten.

Hiermee hopen we dat de deelnemende meiden een beter beeld krijgen van de mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Bovendien maken ze kennis met het Da Vinci College en het Scheepvaart en Transport College, die opleidingen aanbieden op het vlak van algemene en maritieme techniek, zee- en binnenvaart en logistiek.

De Summerschool wordt dit jaar aangeboden vanuit het CIV Maritieme Techniek, waarin het Da Vinci College en het Scheepvaart en Transport College samenwerken. De meiden verblijven vier nachten aan boord van het STC-opleidingsschip prinses Christina. Gedurende de week is er een uitgebreid programma met onder andere een ‘reddingsvesten-test’, bezoek aan een 3D-brei-atelier en de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Daarnaast worden Scheepswerf Slob en de molens in Kinderdijk bezocht.

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl