Masterclass Our Oceans Challenge, donderdag 23 februari 2017

Gepubliceerd op

Speciale workshop editie

De wereldoceanen bedekken 71% van onze planeet en vormen de bron voor al het leven op aarde. Volgens het ‘Mare Liberum’ uitgangspunt behoren deze oceanen niemand toe en heeft iedereen vrije toegang tot de internationale wateren om te reizen, handel te drijven en haar ogenschijnlijk onuitputtelijke bronnen te gebruiken. Door toenemende bevolkingsdruk langs de kust en industriële activiteiten onder en op het water strijden steeds meer belanghebbenden om het gebruik van de oceanen. Belangrijke ecosystemen in de oceanen kunnen daardoor niet voldoende herstellen. De grootste uitdaging voor deze eeuw is de ontwikkeling van bedrijfsmodellen die tegelijkertijd bedrijfseconomische doelen nastreven èn daarbij de leefbaarheid en biodiversiteit van de oceanen intact laten.

Our Oceans Challenge is een crowdsourcing initiatief van Nederlandse offshorebedrijven die ervan uitgaan dat er volop kansen liggen in het balanceren van enerzijds bescherming van de oceanen èn tegelijkertijd duurzaam en verantwoordelijk gebruik en exploitatie van de oceanen en haar natuurlijke bronnen. Er liggen uitdagingen op het gebied van afvalbeheersing, geluidshinder,  uurzame exploitatie van natuurlijke bronnen uit de oceaan, big data en ‘sustainable legacy’. Dit initiatief roept op tot het versnellen van innovatieve duurzame ideeën om te komen tot nieuwe bedrijfsproposities. Via een open innovatie platform worden de meest kansrijke ideeën klaargestoomd voor de markt onder professionele begeleiding en support van de aangesloten partners. In deze speciale Masterclass draait alles om The Ocean Challenge en dagen we studenten en young professionals uit om mee te denken en mee te doen!

Programma

17:00 Inloop met sandwiches en drankje 18:00 Aftrap masterclass 18:05 Introductie Luc Cuyvers, senior lecturer Ocean Management and Marine Policies bij Netherlands Maritime University and executive documentary producer 18:30 Workshop ‘The Ocean Challenge’ 20:00 Afronding en aansluitend borrel

Deze masterclass is een coproductie van YoungShip Rotterdam, de STC-Group, The Ocean Challenge, en is mede mogelijk gemaakt door het CIV Maritieme Techniek en Maritime Delta van  Maritime by Holland. Met de masterclasses bevorderen we kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheidsinstellingen. Aanmelden Deelname is gratis. Aanmelden per email is wel nodig: masterclass@stc-r.nl, met uw naam, bedrijfsnaam / naam studie, e-mailadres en telefoonnummer.

Projectmanager Maurice Jansen, STC-Group, m.jansen@stc-r.nl / 010 44 86 000

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl