Maritieme Techniek in de Duurzaamheidsfabriek
Gepubliceerd op
Maritiem technisch onderwijs in de Duurzaamheidsfabriek |
STC Group en het Da Vinci College werken samen met het bedrijfsleven aan vernieuwing en verbetering van maritiem technisch onderwijs in de regio. Vanuit het CIV Maritieme Techniek zijn aan de verschillende ‘les-eilanden’ in de Duurzaamheidsfabriek, waar onderdelen van productieprocessen gesimuleerd worden, expliciete maritieme onderdelen toegevoegd. Hiermee is maritieme techniek een integraal onderdeel in het onderwijs van het Da Vinci College.
Crossover
Door de innovatieve omgeving en het hybride onderwijs zijn crossovers met andere vakgebieden mogelijk. Leerlingen werken samen met docenten en vakmensen aan praktijkopdrachten en kunnen hier naar hartelust experimenteren en oefenen met praktijksituaties.
Duurzaam en slim
Het Da Vinci College wil vakmensen opleiden die nieuwsgierig zijn, buiten hun vakgebied kunnen denken en innovatieve ideeën kunnen aandragen. Dat is belangrijk voor de vitaliteit van de sector in een mondiale en snel veranderende markt. Daarom ligt de focus, naast het hybride onderwijs, op twee thema’s in de lessen en in de ontwikkelvragen en praktijkopdrachten van het bedrijfsleven:
- Schoon: alternatieve brandstoffen, brandstofbesparing, reductie emissies en geluid
- Slim: veiligere schepen en platforms, reductie van bemanning en onderhoudskosten
Doelen Maritiem Kleuren van het onderwijs
Dit project van het CIV Maritieme Techniek heeft de volgende doelen:
- Attractief maritiem techniekonderwijs
- Kennisontwikkeling en –valorisatie op gebied van Maritieme Techniek
- Samenwerking met bedrijfsleven en onderwijsinstellingen
- Multidisciplinaire innovatieve cases
Van doel naar resultaat
De resultaten komen tot uiting in de deelprojecten:
- Eurosloep (bouwen van een sloep)
- Simulatieproductieproces
- Maakhal
Contactpersoon voor Maritiem Technisch onderwijs in de Duurzaamheidsfabriek: Els Oprel, programmamanager DVC, eoprel@davinci.nl
Heeft u een vraag of een praktijkopdracht waar onze studenten bij kunnen helpen? Neem dan contact op Stef Vink, domeinleider Metaal- en Procestechniek, svink@davinci.nl. We bespreken samen met u de mogelijkheden.