Docentenstages

Gepubliceerd op

Docentenstages zijn belangrijk om de aansluiting van het onderwijs en de docenten met de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen in het bedrijfsleven bij te houden.

Dankzij CIV Maritieme Techniek hebben docenten bijvoorbeeld stage gelopen bij IHC, Neptune Shipyard en Airborne Composites in Den Haag. Deze laatste ter ondersteuning van de lessen gegeven in het composieten lab van het STC.

Damen Shipyards heeft aangegeven dat zij docenten graag meerdere dagen ontvangt om het effect van de stages te vergroten. Er is veel aandacht voor het delen van de opgedane kennis binnen de vakgroep en met collega-docenten.

Johan Kom, Docent MBO College Maritiem en Techniek, STC mbo college: “Na 36 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ben ik in 2012 bij het STC mbo college gestart als docent. Door mijn uitgebreide kennis en ervaring in het werkveld kan ik studenten veel leren over hoe de theorie zich verhoudt tot de praktijk: o.a. Werkvoorbereiding, Management, Logistiek, Scheepsbouwconstructie en Tekenlessen (CAD).

Innovaties zoals bijvoorbeeld het gebruik van een lasrobot en big data moeten studenten – de vakmensen van de toekomst – meekrijgen zodat zij voorbereid zijn op een baan op een scheeps- en/of jachtwerf. Wat mij opvalt, is dat bedrijven meer dan bereid zijn om me een kijkje in hun keuken te gunnen. Onderlaatst kreeg ik van leidinggevende van een bedrijf een bestand om een kostprijs te berekenen van een project. Na een kleine introductie konden de leerlingen van een plaat met 2 HP’s (=holland profielen), inclusief laswerk, zelf een kostprijs berekenen. Hierdoor zien de leerlingen dat wat zij leren op school direct toepasbaar is in het bedrijfsleven.”

Kom aan boord!

Wilt u met uw bedrijf of organisatie ook samenwerken met Maritiem TechPlatform? Neem contact op:
Audrey Rost-Ernst, STC Group: A.E.W.G.Ernst@stc-r.nl
Els Oprel, Da Vinci College: eoprel@davinci.nl